Sessions obertes

13/03/2014

Sessions obertes

Una estrena; tres conferències. OBJECTIU►BCN organitza sessions obertes amb els fotògrafs de l’Agència Magnum Abbas i Cristina García Rodero, així com Navia, David Airob i Joan Guerrero. El cicle està comissariat per Samuel Aranda, fotògraf de The New York Times i guanyador del Premi World Press Photo 2012. Les sessions formen part d’un projecte de fotografia documental organitzat per la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona. Les sessions tindran lloc al Museu del Disseny de Barcelona, a les 19.30 h, els dies 20 de març Navia, 2 d’abril Abbas, 29 i 30 de maig Cristina García Rodero i 19 de juny David Airob i Joan Guerrero.
 

FITXA TÈCNICA

Cicle de quatre sessions magistrals: OBJECTIU►BCN. Bravo, fotografieu la ciutat!
Comissari: Samuel Aranda
Organització: Xarxa de Centres Cívics de Barcelona, amb la col·laboració del Museu del Disseny de Barcelona
Lloc: Museu del Disseny de Barcelona, Pl. de les Glòries Catalanes, 37-38 (veure mapa).
Entrada gratuïta. Places limitades.
Sessions magistrals: 20 de març Navia, 2 d’abril Abbas, 29 i 30 de maig Cristina García Rodero i 19 de juny David Airob i Joan Guerrero
Hora: 19.30 h
Retransmissió en directe: Segueix-nos per streaming a bcn.cat/centrescivics i @CcivicsBCN amb #ObjectiuBCN
 

NAVIA►20 DE MARÇ, 19.30 h

Bravo, fotografieu la ciutat! (I, si us plau, no us sentiu obligats a ‘disparar’ street-photography per a després editar un photobook…)
En paraules de Navia: «Vull que aquesta trobada sigui abans que res un estímul, i també una provocació. M’agradaria que dediquéssim una estona a parlar de fotografia. D’una cosa tan simple i alhora tan complexa —i, sobretot, tan intemporal— com la veritable fotografia. La que només depèn dels coneixements que el fotògraf té del seu ofici i, especialment, de la seva capacitat de mirar el món amb intel·ligència i llibertat (i de mirar-se a ell mateix amb honestedat). Sense oblidar, si pot ser, la màxima que ens va ensenyar Paul Strand: que la fotografia no és mai una drecera.»
►VEURE BIOGRAFIA

ABBAS►2 D’ABRIL, 19.30 h

Conflictes
En aquesta presentació de diapositives, Abbas mostra imatges dels quaranta anys que ha dedicat a cobrir conflictes arreu del món. Des de la guerra de Bangla Desh el 1979 fins al Vietnam, l’apartheid a Sud-àfrica, la revolució a l’Iran, les diferents guerres a l’Orient Mitjà i, finalment, l’actual conflicte entre la civilització judeocristiana i l’islam, Abbas remarca la diferència entre un fotògraf de batalles i un fotògraf de guerres: les guerres no es limiten a les batalles, sinó que són un fenomen complex amb dimensiones polítiques, socials, culturals i psicològiques fascinants d’observar.
►VEURE BIOGRAFIA

CRISTINA GARCÍA RODERO►29 I 30 DE MAIG, 19.30 h

Una trajectòria vital narrada en primera persona i en dues parts consecutives
Cristina García Rodero ens parlarà de la seva trajectòria vital, que es podria condensar en aquestes paraules seves: «Intento fotografiar el misteri, la veritat i la màgia de l’ànima popular amb tota la seva passió, el seu amor, la seva tendresa, el seu honor, la seva ràbia i el seu dolor, i en tota la seva veritat, així com els moments més intensos i profunds de les vides d’aquestes persones tan senzilles com irresistibles, amb tota la seva força interior, com un repte personal que em dóna força i em permet comprendre, i en el qual inverteixo tot el meu cor.»
►VEURE BIOGRAFIA

ESTRENA DE ‘LA CAJA DE CERILLAS’►19 DE JUNY, 19.30 h

Presentació d’aquest documental inèdit de David Airob, dedicat a la trajectòria vital de Joan Guerrero (blanc i negre, 55 min)
«Fa molts anys, més de mil, a la meva Tarifa natal, un nen va voler fotografia el vent amb una caixa de llumins…» Amb aquestes paraules, Joan Guerrero obre La caja de cerillas, un documental en blanc i negre que dura gairebé una hora. En brolla una conversa vital a través de la qual el fotoperiodista parla de la seva manera de veure l’existència, la professió, l’amistat i l’ètica periodística. En aquest viatge a través del temps, en què els valors humans es fonen amb l’essència de la fotografia, hi ha també lloc per a la poesia i per a moltes històries que Guerrero ha anat recollint en els mil camins que ha recorregut en la seva la vida.
►VEURE BIOGRAFIES


Imatge de capçalera: Disseny Hub Barcelona

Deixa el teu comentari