No me llames fotógrafo de guerra

13/06/2014

No me llames fotógrafo de guerra

No me llames fotógrafo de guerra és el títol d’un documental de Canal+ que es presentarà el 28 de juny, a les 18 hores, en el marc de la sessió especial que la Xarxa de Centres Cívics de la ciutat ha preparat com a clausura d’OBJECTIU►BCN.

La concessió a Samuel Aranda del World Press Photo el 2012 és el punt de partida d’aquest documental de Canal+ que s’aproxima a la tasca d’una nova generació de fotoperiodistes espanyols que han obtingut prestigi internacional cobrint les grans guerres d’aquest segle, des de l’Iraq i l’Afganistan fins a les revolucions del nord d’Àfrica, la guerra a Síria o els últims conflictes a Ucraïna i Veneçuela.

A través de la seva mirada i del testimoni d’alguns dels seus editors a The New York Times, El País, Associated Press o Getty Image, els espectadors assistiran al recorregut d’una fotografia des que es fa fins que es publica, per analitzar de quins factors i de qui depèn la visió que tenim avui del món i els seus conflictes. Fent aquest camí, aniran descobrint què motiva internament aquests fotògrafs, testimonis del pitjor i del millor de l’ésser humà, a arriscar la seva vida per explicar històries d’un món cada cop més violent.

Malgrat haver cobert els grans conflictes d’aquest segle, els fotògrafs entrevistats no s’identifiquen amb l’apel·latiu de fotògraf de guerra, ni amb els clixés ni estereotips que habitualment se’ls atribueix. Desmitificar aquesta imatge és una de les aspiracions d’aquest treball, cosa que ja suggereix el títol que l’encapçala. Entre els professionals que han participat en el documental, hi ha Samuel Aranda, Moises Saman, Manu Brabo, Emilio Morenatti, Álvaro Ybarra Zavala, Fernando Moleres, Sandra Balsells i Steve McCurry, entre altres prestigiosos fotògrafs i editors.

CRÈDITS
Realització: Esther Vergara
Guió: Rebeca González
Producció: Isabel Guerrero
Operador de càmera: Antonio González
Una producció de Canal+

Deixa el teu comentari