Xurrealisme

Les xurreries formen part del paisatge urbà de la ciutat. Han sobreviscut al canvi de costums, de generacions, de dietes alimentàries i de criteris urbanístics. Però, malauradament, a la nostra ciutat (exceptuant la fira de reis i alguna de privilegiada per horari i ubicació), viuen una clara decadència. Aquest reportatge és un homenatge als esmorzars […]
  • El Christian, de Romania, treballa a la xurreria del Clot, que té més de cinquanta anys d’història.
    El Christian, de Romania, treballa a la xurreria del Clot, que té més de cinquanta anys d’història.
  • Als anys setanta l’Antonio va marxar a Miami (Estats Units) a ensenyar a fer xurros i assessorar per muntar-hi una xurreria. Ara, des que és vidu, va a estones a la del Clot per no estar sol a casa.
    Als anys setanta l’Antonio va marxar a Miami (Estats Units) a ensenyar a fer xurros i assessorar per muntar-hi una xurreria. Ara, des que és vidu, va a estones a la del Clot per no estar sol a casa.
  • La xurreria Argilés, al carrer de la Marina, el refugi després d’una llarga nit.
    La xurreria Argilés, al carrer de la Marina, el refugi després d’una llarga nit.

Xurrealisme

Les xurreries formen part del paisatge urbà de la ciutat. Han sobreviscut al canvi de costums, de generacions, de dietes alimentàries i de criteris urbanístics. Però, malauradament, a la nostra ciutat (exceptuant la fira de reis i alguna de privilegiada per horari i ubicació), viuen una clara decadència. Aquest reportatge és un homenatge als esmorzars de xocolata desfeta i xurros calents, a les patates de l’hora del vermut i a l’escalfor que donen a la ciutat les seves llums i els seus cartells de colors.