Vides rere el taulell

Darrerament es parla molt a la premsa dels establiments històrics i dels problemes que tenen per continuar pagant uns lloguers que s’incrementen a preus de mercat. Les sovintejades referències a diaris van ser l’origen d’aquest projecte. Tanmateix, en anar entrant en contacte amb aquesta realitat, vam descobrir que aquest no és l’únic factor que pot […]
  • La botiga Guantes Victoriano, negoci familiar actualment en mans de la segona generació, plegarà pels volts de Nadal després de més de cinquanta anys d’activitat.
    La botiga Guantes Victoriano, negoci familiar actualment en mans de la segona generació, plegarà pels volts de Nadal després de més de cinquanta anys d’activitat.
  • Ramon La Sierra, propietari de la botiga de queviures que duu el mateix nom, un dels pocs que queden a l’Eixample esquerre, posa tot l’èmfasi a oferir un producte de qualitat a una clientela fidel.
    Ramon La Sierra, propietari de la botiga de queviures que duu el mateix nom, un dels pocs que queden a l’Eixample esquerre, posa tot l’èmfasi a oferir un producte de qualitat a una clientela fidel.
  • Magda Pla, propietària de la Policlínica de Bebés, botiga de restauració de nines, fundada el 1946, ha hagut de lluitar molt per establir-se en un lloc més visible de les Galeries Maldà.
    Magda Pla, propietària de la Policlínica de Bebés, botiga de restauració de nines, fundada el 1946, ha hagut de lluitar molt per establir-se en un lloc més visible de les Galeries Maldà.

Vides rere el taulell

Darrerament es parla molt a la premsa dels establiments històrics i dels problemes que tenen per continuar pagant uns lloguers que s’incrementen a preus de mercat. Les sovintejades referències a diaris van ser l’origen d’aquest projecte. Tanmateix, en anar entrant en contacte amb aquesta realitat, vam descobrir que aquest no és l’únic factor que pot posar una botiga emblemàtica de la ciutat en perill d’extinció. No deu ser que, a més de l’especulació, certes formes de vida s’estan perdent? No de ser que ja no som els mateixos, ni compradors ni venedors? Què es pot fer per persistir en el mercat? De què depèn la supervivència? Què signifiquen aquestes botigues per als propietaris dels negocis? Què pot representar per a la ciutat la seva pèrdua? Ens interessa perdre aquest tret d’identitat ciutadana en benefici de la globalització i el turisme massificat?