The Lab (El Laboratori)

Ocupacions col·lectives: laboratoris d’habitatge davant l’onada de desnonaments La crisi econòmica a l’Estat espanyol ha generat un gran augment dels desnonaments per impagament de la hipoteca: s’estima que més de 170.000 famílies han estat desnonades des del juliol del 2008. Com a resposta, persones afectades i grups de suport promouen la iniciativa d’ocupar col·lectivament blocs […]

The Lab (El Laboratori)

Ocupacions col·lectives: laboratoris d’habitatge davant l’onada de desnonaments

La crisi econòmica a l’Estat espanyol ha generat un gran augment dels desnonaments per impagament de la hipoteca: s’estima que més de 170.000 famílies han estat desnonades des del juliol del 2008.
Com a resposta, persones afectades i grups de suport promouen la iniciativa d’ocupar col·lectivament blocs d’habitatges per evitar que les famílies desallotjades es quedin sense llar.
Per a aquests grups solidaris, els blocs ocupats constitueixen un experiment social sense precedents: laboratoris d’autogestió de l’habitatge.
A Catalunya ja hi ha més d’una quinzena d’edificis reocupats per la PAH i col·lectius similars, que donen sostre a més de 1.000 persones. Els residents són espanyols, africans, marroquins, sud-americans…, famílies diferents amb problemes similars.