Sostenible?

Un ajuntament que regula fins i tot on s’ha de portar samarreta està realment regulant i mantenint un model sostenible sobre el sector turístic? La massificació del centre i dels llocs emblemàtics de la ciutat està provocant un divorci entre barcelonins i turistes. Barcelona s’està convertint en un parc d’atraccions on ni els turistes troben […]
  • A la zona gratuïta del Park Güell, turistes fotografiant per sobre d’un mur.
    A la zona gratuïta del Park Güell, turistes fotografiant per sobre d’un mur.
  • uristes fotografiant, admirant o degradant un espai on els barcelonins ara no podem accedir lliurement.
    uristes fotografiant, admirant o degradant un espai on els barcelonins ara no podem accedir lliurement.
  • Pintada a la zona gratuïta del Park Güell mostrant el malestar dels veïns.
    Pintada a la zona gratuïta del Park Güell mostrant el malestar dels veïns.

Sostenible?

Un ajuntament que regula fins i tot on s’ha de portar samarreta està realment regulant i mantenint un model sostenible sobre el sector turístic?
La massificació del centre i dels llocs emblemàtics de la ciutat està provocant un divorci entre barcelonins i turistes.
Barcelona s’està convertint en un parc d’atraccions on ni els turistes troben el que busquen per culpa de la massificació, ni els ciutadans hi estan còmodes.
Els barcelonins es veuen forçats a deixar d’anar als llocs emblemàtics per la incomoditat d’aquesta massificació o per la privatització dels espais públics, com el Park Güell.
S’ha passat del caràcter hospitalari dels catalans amb els forasters a un estat de crispació.
Entre els creuers, els hotels, els apartaments turístics legals i no legals, s’estima que la xifra real pot ser de 27 milions de visitants al any.
És això sostenible?