Meridiana, viure i sobreviure

L’avinguda Meridiana és una de les principals vies de la ciutat. A diari engoleix un gran volum de vehicles. L’avinguda discorre per quatre districtes: l’Eixample, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí. El seu traçat nord-sud, juntament amb la seva longitud (2° 10′ 20″), el fa coincidir aproximadament amb el meridià de París (2° 20′ […]
  • Entre verd i vermell, també transita la pobresa.
    Entre verd i vermell, també transita la pobresa.
  • Per unes hores, l’esport domina l’asfalt.
    Per unes hores, l’esport domina l’asfalt.
  • Tot i el perill d’una gran via, la quotidianitat dels veïns.
    Tot i el perill d’una gran via, la quotidianitat dels veïns.

Meridiana, viure i sobreviure

L’avinguda Meridiana és una de les principals vies de la ciutat. A diari engoleix un gran volum de vehicles. L’avinguda discorre per quatre districtes: l’Eixample, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí. El seu traçat nord-sud, juntament amb la seva longitud (2° 10′ 20″), el fa coincidir aproximadament amb el meridià de París (2° 20′ 14,025″). Antigament, era anomenada Gran Via Meridiana.
Aquesta gran via divideix els barris per on travessa, condicionant i modificant la vida dels ciutadans. Contaminació, soroll, retencions, perill, accidents… són sinònims d’aquesta via. Tot i així, la gent supera aquesta frontera artificial i la fa viva. Manifestacions, curses, festes, quotidianitat…, gent que intenta guanyar-se la vida demostra que les persones ens adaptem al medi i vivim o sobrevivim allà on sigui.