La tercera joventut

Sembla que parlar de la tercera edat sigui sinònim de soledat i d’avorriment, de veure passar el temps recordant amb enyorança tot el que s’ha viscut. És un fet inevitable per on tots passarem tard o d’hora. La diferència és la cerca en l’interior de l’essència d’un mateix i l’actitud amb què s’afronta el nou […]
  • Espectacle d’ombres masculines com a cloenda del dinar dedicat al dia de la dona.
    Espectacle d’ombres masculines com a cloenda del dinar dedicat al dia de la dona.
  • Ballant al ritme de sevillanes, grup autogestionat per la gent del Casal.
    Ballant al ritme de sevillanes, grup autogestionat per la gent del Casal.
  • Tot s’hi val per gaudir de la tercera joventut.
    Tot s’hi val per gaudir de la tercera joventut.

La tercera joventut

Sembla que parlar de la tercera edat sigui sinònim de soledat i d’avorriment, de veure passar el temps recordant amb enyorança tot el que s’ha viscut. És un fet inevitable per on tots passarem tard o d’hora. La diferència és la cerca en l’interior de l’essència d’un mateix i l’actitud amb què s’afronta el nou repte de la vida.
Aquest punt de vista està molt lluny de la veritable realitat. Podríem dir que és temps d’aprofitar i descansar després de tota una vida treballada i dedicada als altres. Ara és el moment de gaudir de la tercera joventut, fent el que realment t’agrada, relacionant-te i gaudint de la vida. En definitiva, és el que hem vingut a fer.
Només em queda la sensació d’infinita experiència i saviesa, d’admiració i respecte cap a les persones que viuen la tercera joventut amb autèntic entusiasme i vitalitat.
Els meus agraïments al Casal de Gent Gran d’Horta, al Club Petanca Alcúdia i a Teresa Alonso.