La ciutat dels ‘galgos’

L’Estat espanyol és l’únic de la Unió Europea en què està permesa la caça amb llebrer, i la majoria de gossos d’aquesta raça que veiem als nostres carrers provenen de situacions d’abús i maltractament. Les entitats de rescat s’enfronten a una tasca enorme —cada any uns 50.000 llebrers són abandonats o assassinats—, però el resultat […]

La ciutat dels ‘galgos’

L’Estat espanyol és l’únic de la Unió Europea en què està permesa la caça amb llebrer, i la majoria de gossos d’aquesta raça que veiem als nostres carrers provenen de situacions d’abús i maltractament. Les entitats de rescat s’enfronten a una tasca enorme —cada any uns 50.000 llebrers són abandonats o assassinats—, però el resultat de la seva feina és cada cop més visible: els centenars de galgos que troben a la ciutat una segona oportunitat.

Un d’ells és l’Estel. No sé si vaig decidir abans fer un projecte sobre llebrers o adoptar-ne un, però el cas és que avui visc amb la galga tigrada que veureu a les fotos, rescatada del fons d’un pou a Toledo. Amb ella he conegut altres llebrers i altres històries que comparteixo aquí, esperant transmetre una petita part del que aquests animals ens fan sentir.

www.laciutatdelsgalgos.cat