Esperit de bomber

Trobar-me un cau de jubilats on tots els seus membres han tingut la mateixa professió és una cosa nova per a mi. El seu treball va lligat a un sentiment de companyonia molt fort, i la seva professió és el millor que tenen després de les seves famílies. Ser bomber és molt més que una […]
  • El sergent Antonio Casado torna vint anys més tard al Gran Teatre del Liceu. Ell i el seu equip eren dins quan es va enfonsar el sostre, i gairebé perden la vida.
    El sergent Antonio Casado torna vint anys més tard al Gran Teatre del Liceu. Ell i el seu equip eren dins quan es va enfonsar el sostre, i gairebé perden la vida.
  • Manuel Zamora va participar en el rescat de quinze persones al Mirador de Colom l’any 1976. Ell i els seus companys van accedir al mirador escalant per dins del monument.
    Manuel Zamora va participar en el rescat de quinze persones al Mirador de Colom l’any 1976. Ell i els seus companys van accedir al mirador escalant per dins del monument.
  • El 1977 un grup d’ideologia feixista havia posat una bomba a la seu de la revista satírica El Papus. Eugenio Rojano va ser un dels primers bombers a arribar al fatídic escenari.
    El 1977 un grup d’ideologia feixista havia posat una bomba a la seu de la revista satírica El Papus. Eugenio Rojano va ser un dels primers bombers a arribar al fatídic escenari.

Esperit de bomber

Trobar-me un cau de jubilats on tots els seus membres han tingut la mateixa professió és una cosa nova per a mi. El seu treball va lligat a un sentiment de companyonia molt fort, i la seva professió és el millor que tenen després de les seves famílies. Ser bomber és molt més que una professió. Ingressar al cos de bombers és formar part d’una gran família. Ho veus en els seus ulls, en els seus silencis, quan hi parles, quan respiren…
Perquè un bomber ho és tota la vida, he volgut retre un homenatge a aquells homes retirats que, transportant-nos en el temps i en l’espai, recorden, emocionats, un dels serveis més importants de la seva vida. Amb aquest pretext, les històries s’entrecreuen.
Agraïments: Cau de Jubilats dels Bombers de Barcelona, Gran Teatre del Liceu i Turisme de Barcelona.