Consum i producció responsables

Les formes de producció i consum ecològic i responsable són la resposta constructiva a la societat de consum que trien molts barcelonins i persones de tot el món. La majoria de productors busquen el màxim benefici malgrat que generen problemes mediambientals, socials i de salut, tant en general com particularment, als consumidors i treballadors que […]
  • Maduixa a l’hort urbà barceloní de la Cooperativa Integral Catalana, hort que abasteix els socis que, dia rere dia, dediquen moltes hores a aquest projecte cooperatiu, una proposta constructiva que busca reconstruir la societat des de baix en tots els àmbits.
    Maduixa a l’hort urbà barceloní de la Cooperativa Integral Catalana, hort que abasteix els socis que, dia rere dia, dediquen moltes hores a aquest projecte cooperatiu, una proposta constructiva que busca reconstruir la societat des de baix en tots els àmbits.
  • Caixes de cartró en prestatges destinades als productes ecològics que recullen cada setmana les famílies de l’Associació de Consumidors Gira-sol de Sant Martí (Barcelona).
    Caixes de cartró en prestatges destinades als productes ecològics que recullen cada setmana les famílies de l’Associació de Consumidors Gira-sol de Sant Martí (Barcelona).
  • Una família barcelonina talla verdures per al sopar amb productes ecològics de la cistella setmanal d’aliments de l’Associació de Consumidors Gira-sol de Sant Martí.
    Una família barcelonina talla verdures per al sopar amb productes ecològics de la cistella setmanal d’aliments de l’Associació de Consumidors Gira-sol de Sant Martí.

Consum i producció responsables

Les formes de producció i consum ecològic i responsable són la resposta constructiva a la societat de consum que trien molts barcelonins i persones de tot el món.
La majoria de productors busquen el màxim benefici malgrat que generen problemes mediambientals, socials i de salut, tant en general com particularment, als consumidors i treballadors que hi participen. És per això que als barris hi ha famílies que s’han organitzat en associacions per comprar col·lectivament productes que respectin el medi ambient, les persones i, fins i tot, les condicions de treball dels productors. Paral·lelament, hi ha persones que produeixen a casa per a consum propi o dels mateixos grups, sigui en horts urbans o bé elaborant, per exemple, pa o sabons.
Aquestes associacions existeixen a Barcelona des de finals del segle XX i han crescut força en els últims anys.