Adéu a la Colònia Castells

La Colònia Castells es va construir l’any 1923 a les Corts, inicialment, per acollir les famílies obreres, procedents en gran part del sud d’Espanya, que treballaven a la fàbrica de vernissos i xarols Castells. Casetes de planta baixa amb petites terrasses davanteres enjardinades i un aspecte gairebé rural on, fins ara, els veïns gaudien d’un […]

Adéu a la Colònia Castells

La Colònia Castells es va construir l’any 1923 a les Corts, inicialment, per acollir les famílies obreres, procedents en gran part del sud d’Espanya, que treballaven a la fàbrica de vernissos i xarols Castells.

Casetes de planta baixa amb petites terrasses davanteres enjardinades i un aspecte gairebé rural on, fins ara, els veïns gaudien d’un estil de vida propi d’altres temps.

L’any 2002 es va aprovar un pla urbanístic que condemnava el barri a la desaparició. La històrica Colònia Castells acabaria envoltada d’edificis, com un oasi que es nega a desaparèixer, lluitant contra el que s’ha volgut anomenar progrés i l’especulació urbanística. 

Finalment, l’any 2011, i malgrat la lluita de veïns i les associacions per salvar la colònia, es va iniciar l’inevitable enderrocament del barri.

Actualment se’n conserva un sol carrer. D’aquell pintoresc i singular barri, no en quedarà res per donar testimoni del que va ser.