Adequació > Museïtzació > Turistificació… Prohibició?

Fa temps que les bateries antiaèries del Turó de la Rovira han deixat de ser un secret reservat només als veïns de Can Baró, el Carmel i la Salut. Amb el projecte de museïtzació del MUHBA, l’any 2012, i les tasques d’urbanització posades en marxa aquest mes de juny, l’antic espai de «los Cañones» està […]
  • Una turista escruta el Carmel, l’skyline menys conegut de la ciutat… de moment.
    Una turista escruta el Carmel, l’skyline menys conegut de la ciutat… de moment.
  • Una parella d’avis emprèn la baixada pel carrer de Marià Lavèrnia.
    Una parella d’avis emprèn la baixada pel carrer de Marià Lavèrnia.
  • Sessió fotogràfica als búnquers, una escena que es repeteix cada setmana.
    Sessió fotogràfica als búnquers, una escena que es repeteix cada setmana.

Adequació > Museïtzació > Turistificació… Prohibició?

Fa temps que les bateries antiaèries del Turó de la Rovira han deixat de ser un secret reservat només als veïns de Can Baró, el Carmel i la Salut. Amb el projecte de museïtzació del MUHBA, l’any 2012, i les tasques d’urbanització posades en marxa aquest mes de juny, l’antic espai de «los Cañones» està cridat a ser el pròxim gran punt d’interès de Barcelona.

Quins canvis experimentarà aquest indret? Assistirem a un procés de transformació com el que ha afectat un altre mirador proper, el Park Güell, convertit en una de les atraccions més visitades d’Europa?

Veïns, turistes i artistes comparteixen avui el Turó de la Rovira. Serà així per sempre? Aquest reportatge vol ser el principi d’un projecte a llarg termini, que registri els canvis del paisatge humà i urbà que necessàriament es produiran en una de les millors talaies de la ciutat.